7/7/2018

7/7/2018

dimecres, 18 d’agost de 2010

Pic BAZILLAC 2978 m.

Som el que fem , no el que diem o pensem. Potser ... el que intentem.
La vida esta plena d’intents fallits , retirades , abandonaments , vies incomplertes. Descobrim las mil maneres , de com no es fan les coses i alguna vegada encertem.

Es clar ... que he somniat , amb la walker , les Driotes , la directe Americana. Les oportunitats pasen i no tornen. Però no perdo l’esperança.
Soc feliç als Pirineus , encara no me’ls acabaré. Em queden tantes coses per fer...

17-8-2010 Avui no he pogut ni acostar-me a la paret ... no portava grampons. Ha fet una nit molt freda... inusual per aquestes dades. A 1800 m. estava gebrat , a 2800 s’havia glaçat l’aigua que regalimava de la paret.
He passat a la segona opció , que també em motivava : Pujar al cim del Bazillac 2978 m. i escalar els dos esperons de “La Brecha de Roldan”.

BAZILLAC 2978 m.
Es un dels cims més inaccessibles del pirineu , no te cap via fàcil , totes les cares son verticals o desplomades.
Esperó CLOS 110 m. 6a+ (obligat V)
Per fer aquesta via s’ha d’esser una mica Pirineísta. Aproximació llarga , 4h.30’ de Bujaruelo (2h 30’ de coll de Tentes , Gavarnie). El esforç esta compensat amb una vista panoràmica i una magnifica escalada. Gairebé equipada , es necessita poc material. Per estalviar pes , es pot fer amb una sola corda. Els ràpels estan amb mosquetó o maillon. Acabada la via , per fe cim , queden uns 15’ de cresta fàcil , caminant.


El CIM , amb el Taillon al fons.


Encara que he començat a les 12 h. , tenia temps de fer l’esperó Fourastier (en teoria més fàcil). Una llastra que s’ha desprès , fa que la via sigui molt exposada i difícil.
R1 , vista dels excursionistes , a la Brecha.
Desplom primer llarg 6a+.18-8-2010 Em quedava un mati i me acostat a les muralles de Mondarruego. Si algú vol fer alguna de les poques vies que hi ha , o vol obrir-ne una. Tindrà que fer una aproximació incomoda de 2h. 30’.