7/7/2018

7/7/2018

diumenge, 24 d’octubre de 2010

Muntanyenc Anònim

Sempre m’he fixat , admirat i mirallat. No pas als escaladors d’elit , i mediàtics. Sinó al corredor popular , al muntanyenc afeccionat , al alpinista desconegut. Aquets insignificants atletes anònims , que busquen la seva perfecció... i sobretot viure.
Alguns , autèntics fanàtics , han estat capaços de mantenir el seu màxim nivell durant molts anys , i encara millorar amb el temps. A vegades al límit de les seves minses capacitats i escasses possibilitats. Mantenen viva l'il·lusió , practicant la seva passió , durant gairebé tota la vida.

Altres joves escaladors , també anònims. Aprofitant l’empenta que dona la joventut i unes condicions mentals excepcionals , sempre amb modèstia i humilitat. Han superat amb escreix , d’una manera natural i senzilla. El que d'altres han fet amb dècades d’esforç... i que alguns hem somniat , i ni tan sols podrem intentar. Ells ho faran per nosaltres.

Somni complert , somni perdut.
Seguirem somniant (desperts ... per si de cas).Montrebei Paret Catalunya “AROMATICA” 410 m. 6B (obligat 6a)

Una via amb caràcter Montrebià , desequipada. Oberta per el solitari Miquel Blanco. Aprofita el primer llarg de “Nuit du China”?. Al tercer llarg , la ressenya marca uns passos de A1. En Xevi se la jugat , i li ha sortit tot net. Segurament el primer cop que s'escala amb lliure. 6B , a dit...( jo de 2º , he fet Ae de friends). Al quart llarg també hi ha un pas de 6B amb majúscules. Desprès la via travessa les verticals rampes herbades del “Tiesto” i sen surt prou be. En conjunt es una bona via. Es pot equipar , no cal martell.