7/7/2018

7/7/2018

dilluns, 30 d’abril de 2012

MALANYEUEls grans escaladors, no es mesuren per el grau que escalen en lliure, ni per el seu palmarès, ni per les vies que han obert sense expansions. Sinó per la seva humilitat i per el respecte que tenen amb els altres.A la nostra primera visita a Malanyeu, varem conèixer al Amadeu Pagès i ens va recomanar la via  “Nadal”. Es la primera via de la paret del Devessó, oberta per l’Amadeu el 24 i 25 de desembre de 1983 en solitari.

“Stoc de coc” + “Monges mascles” 130 m. V+  Material : 17 cintes
La via més repetida de Malanyeu, generosament equipada am parabolts, per gaudir. Apta per principiants, aprenents o aficionats a l’escalada.

“NADAL” 140 m. V+  Material : Camalots 1 i 2 , Aliens , cordinos prims per ponts de roca , Tricams i dos ganxos (algun pitó opcional) .
Via imponent, parcialment equipada amb ponts de roca, burins i algun clau. Només per escaladors autèntics. S'ha de dominar el cinque grau.
Aquesta via posa cadascú al seu lloc. Fes la proba ... Si ets un bon escalador, faràs aquesta via amb un horari raonable. Sinó, potser rebràs una lliçó d’humilitat. Com diu el nom d'una via de l'Amadeu : "Aparteu les criatures" ...
Nosaltres ens em retirat de la 1ª reunió (50 m.).