7/7/2018

7/7/2018

diumenge, 13 de maig de 2012

A4


A4

La felicitat es un conjunt de petites coses. La vida es com un A4 : Una escalada perillosa i exposada. Estem penjats d’un fil, prim i feble. Qualsevol ensurt pot desencadenar una cremallera de despropòsits, que et pot canviar la vida.


Com no podia marxar gaire lluny, e buscat a “Osona Vertical” una via que em fes patir una mica, i passar por (no pensava que tant ...). He escalat molt poques vies d’artificial. El que si que fai, es escalar amb artificial vies que s’escalen amb lliure... Sempre he pensat que l’ única escalada lliure i neta es el “solo integral” (sense peus de gat). A partir d’aquí cadascú amb la seva ètica i capacitats. L'important es ser honrat amb si mateix.

Tagamanent - El Valles Oriental    "Cingles del Folló"
via  BATLLORI – PUIGDOMÈNECH 60 m. A4 / V
Una petita obra d’art, entretinguda i exigent. Amb pedra semblant a Montrebei i a 30’ de casa. Primera ascensió el 30-4-1994, per Jordi Batllori i Miquel Puigdomènech.

1e llarg 25 m. : Un tram amb lliure IV+, roca delicada. Un esperonet precari A3.
2º llarg 15 m. : Una placa vertical de navegació A4.
3e llarg 20 m. : Supera dos sostrets per la visera A3. Una reunió opcional. Sortida amb lliure V (bloc sospitós).
Reunions dos spits. La ressenya del llibre posa  A4- A4 A3+.
Segurament, es la via més difícil que he fet. 11h. 30’... Per 60 m. i tres llargs, un bon horari per mi.

Us diré un secret :  Només havia posat un plom, i va ser a la via “NO et Rendeixis” (en un pas de V) ... Ara se que no m’agraden els ploms, son antiestètics, antiecologics i anul•len bona part de la precarietat. Però son millors que un Ae. A la via ne trobat 7 de posats, un ha saltat.
Un desafortunat pèndol al sostre, quant recuperava el material, ha fet que un clau quedes fora del meu abast, Si algú repeteix la via que se l’emporti.

Curiosament aquesta via es molt semblant a “Apokalipsis” (Cingles del Far), que la vaig graduar en A3-.Mas del Folló