7/7/2018

7/7/2018

diumenge, 1 de juny de 2014

Una altre Dimensió


Tota la vida m’havia passat pendent del cronòmetre, i d’unes normes establertes.
L’escalada et transporta a una altre dimensió ( no em refereixo a la esportiva).  L’Escalada tradicional, Clàssica en paret i Alpinisme, no tenen lleis ni normes escrites. Aquí no te importància el temps , i el resultat es una mera anècdota, que només importa a cadascú. No tens que justificar res a ningú, només amb tu mateix. Les seves regles estan basades en el respecte als altres i sobretot a la natura.

 Últimament s’ha despertat l’eterna polèmica sobre l’ètica, els equipaments, reequipaments i desequipaments, un debat amb arguments tan vells com la mateixa historia de l’escalada. En un futur, les noves generacions es trobaran l’escalada reglamentada, restringida i en alguns llocs prohibida.

Quant s’ha de considerar una via sobreequipada... ?
Si una via ha estat oberta amb Solo Integral, només es pot repetir amb aquest estil... ?

Amb un mínim de sentit comú, hi ha lloc per tots.

CERTIFICAT D’INICIACIÓ per INICIATS    170 m.  6b+ Ao

Una modesta via al sector Oriental de la Paret de Catalunya, amb tres llargs atlètics i bona roca. Una matinal rapida i assequible per escaladors experts.
1ª Repetició  18/5/2014  Oscar i Chavi

EL seu nom pot no dir res, o potser diu molt...
Per l’escalador normal de nivell V+/6a+, cada llarg es com un examen d’aptitud. Si superes la prova (sense portar martell), ningú no et donarà cap diploma, ni certificat.Tu mateix sabràs si et pots considerar un bon escalador... Jo de moment no passo la prova.

Després d’obrir el tercer llarg, en Josep em va dir... “No m’ha agradat i  he passat por...”
Això es exactament... No posar les coses fàcils. Prefereixo que una via no la repeteixi ningú, a fer una ruta comercial.

31/5/2014    "Todo Ventajas"
31/5/2014    "Certificat d'Iniciació per Iniciats"