7/7/2018

7/7/2018

diumenge, 31 d’agost de 2014

ESCALADA amb SOLITARI


Comprendre

Soc qui soc i no puc ser ningú més. “No em preneu per algú altre”. No em preneu per un que escolta als demés, per un ciutadà o per un amic. I, quant advertiu en mi aquesta mirada que diu “m’absento”, feu-me el favor. Deixeu que m’absenti. (George  A. Sheehan  RUNNING AND BEING)

Escalar per ser Feliç

L’escalada amb solitari, es un tema tabú... Sembla que tothom s’hagi posat d’acord perquè no se’n parli.

 La escalada es un afer de cordada, els amics que es fan escalant, solen durar per sempre.

Es més gratificant escalar una mala via amb amics, que una molt bona amb un desconegut. Però no sempre es axis, dons el llenguatge de l’escalada es universal, i no cal coneixes per entendres perfectament.

Alguns de molt carismàtics i autèntics líders, tenen molts amics, amb qui escalar. Sempre se les empesquen per trobar el company adequat per els seus reptes i objectius.

Tot escalador, ha sentit la curiositat d’escalar sol, alguna vegada. Alguns dels millors, o fan regularment. Però molts grans escaladors i Alpinistes no senten aquesta necessitat.

Solitari  precari

Si ets un escalador molt valent i atrevit, no vagis a escalar sol... Llavors es molt perillós.

La principal qualitat de l’escalador solitari es tenir “seny”. Dit d’una altre manera : Tenir molta por, ser molt prudent, i també... No tenir presa.

Si una via no t’atreveixes a ferla amb un company, potser serà possible... Si hi vas sol. Et tindràs d’espavilar, ningú decidirà per tu.

La majoria no poden entendre, perquè un muntanyenc anònim, sen va tot sol... A una via desplomada, lluny de camins transitats, que no sap si podrà sortir per d’alt... I sense mòbil per trucar al 112. Aquí qualsevol petit incident, es pot convertir amb un gran problema.

Sol, tu i la Paret, sol  davant la immensitat de la muntanya. Al contrari del que alguns poden pensar, aquesta solitud no et fa més feble, sinó més fort. No es important el com escalis, només escales per tu.

No existeix un sistema infal·lible per assegurar-se, cadascú te de trobar la manera que li doni més confiança.

No vulguis ser un heroi, escala sol només si et surt de dintre, sigues tu mateix.
30/31-8-2014 obrin una via a la Vall del Fresser