7/7/2018

7/7/2018

dimarts, 2 de desembre de 2014

177 RAONS de PES


30/11/2014  Paret de la CascadaLa Muntanya ensenya sobretot a saber renunciar.

Quant he quedat per escalar amb algun company... I em parla, de on anirem a esmorzar...  Ja em poso nerviós. Lo normal no és anar a esmorzar, lo normal és improvisar un bivac o tenir d’escalar part de la nit.

Una cursa en la que pots abandonar, és una mala cursa.

Les curses de llarga distancia (sense competir amb ningú), encadenaments de Cims, ascensions rapides i escalades de llarga durada,  solen ser reptes individuals i personals.

Alguns petits detalls, delaten el grau de compromís i donen el valor real de l’activitat. És l’autosuficiència... Sense assistències, sense avituallaments, no tenir ajuda exterior.

El més íntim secret guardat. Lo més net, el més pur, el súmmum de tot plegat... És el solo integral.

Les bones pel·lícules de Muntanya, només son això, pel·lícules.  

177 Raons de pes

A la muntanya no existeixen normes escrites, cadascú elegeix, i fa el que creu convenient.

Quant preparo el material, el primer que descarto es el mòbil (per el pes)... Algú em recorda, que en cas d’accident pots trucar al 112... Llavors agafo un Pitó de més.

El trepant elèctric, es una eina que només te sentit, per treballs verticals, equipar i re-equipar.

El trepant manual, representa l’esforç . Si no l’has fet servir mai, rebràs una lliçó d’humilitat... Faràs menys forats. Posar un Parabolt de M10x70 manualment, pot costar entre 30’ i 1h...

177... Son els Parabolts que he posat... Repartits entre 52 vies, de les 80 que he obert . Sembla una xifra esgarrifosa, però segur que ni ha molts, que n’han posat més... I segurament pocs, els han posat tots manualment.

La veritat es que no trobo cap raó consistent, per posar els Parabolts manualment. Suposo que es qüestió d’ètica personal.

La tecnologia, a vegades,  facilita massa les coses, tot el contrari del que anàvem a buscar.Parabolt 177