7/7/2018

7/7/2018

diumenge, 27 de març de 2016

ULLDETER i el SALT de L'AVENC24/3/2016   Paralimpics i Cascada de l'OrriCingles de l'Avenc

"Paraules de Bocamoll"   "l'Esforç"   "Via del Salt de l'Avenc"


26/3/2016   Via del SALT de L’AVENC   135 m.   A2e

Els torrents de l’Avellanosa i del Abeurador estan preparats per el descens, el primer ràppel és de 80 m. El Salt de l’Avenc (Cua de Cavall gran), te un ràppel, dels més impressionants de Catalunya, 120 m... Volats.

Per entendre les dimensions reals de la paret, cal fer la “Via del Salt de L’Avenc”. L’únic que sabia, d’aquesta ruta directa, és que l’ha obert en J. Mª Parareda .
De gran envergadura... Desploma de baix, fins d’alt, amb molt ambient i completament equipada. Els aproximadament 100 Parabolts que hi ha, estan plenament justificats, per la qualitat de la roca i la bellesa de l’entorn.

Material necessari :   23 cintes (alguna de llarga), i estreps. No calen peus de gat, només s’escala en lliure uns passos al primer i al últim llarg.

Aproximació :   De Tavertet, un camí davalla i voreja els Cingles al Est (algunes marques fluorescents). Trobarem un rètol (desdibuixat) en un arbre, que indica al Salt de l’Avenc, 45’.  


Retorn :  Seguir el corriol feréstec, de sota la Cinglera Superior (marques grogues i fites). El vaig netejar recentment, a Tavertet 1h.