23/2/2019

23/2/2019

dissabte, 13 d’octubre de 2018

L'U d'OCTUBRE
13/10/2018   Puigmal   "CIMS per la LLIBERTAT"
Aquest indret s’anomena Plaça de l’U d’Octubre en homenatge a totes les persones que, amb el seu coratge i fermesa, van defensar i fer possible al nostre poble el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.


L’U d’OCTUBRE de 2017 i els seus protagonistes:

¿Dónde están las putas urnas, hostia? 

Herois defensant la voluntat i la llibertat del poble.

La incompetència i impotència del poder per aturar la veu d’una nació.

La ignorància dels que es deixen entabanar i manipular per un relat fals, inexistent, inventat per un estat espanyol desbocat.

I els miserables traïdors que van donar-li suport.

Els que ens sentim Catalans voldríem fugir d’aquest mal son, que es diu Estat Espanyol... Amb amics com aquets, no ens calen enemics.


12/10/2018   MONT-REBEI   Paret de Catalunya

“L’U d’OCTUBRE”   120 m.   6b A3e

Avui dia de la hispanitat, he fet la 1ª ascensió d’aquest bonic i espectacular itinerari, que te un tram en comú amb una via que no surt a la guia de Montrebei.

La via esta situada entre l’agulla de la Trona i el Petit Diedre, comença en dues fissures vermelloses paral·leles molt evidents, agafa la de l’esquerra i va a superar el sostret característic.

La roca és molt bona, excepte un petit tram del primer llarg. El sostre esta equipat, però cal fer-s'hi per sortir-ne, la R2 esta preparada per ràppelar.


Les 134 ressenyes de vies obertes, plastificades i ordenades per zones

La massificació mata l’aventura

Caminar per un paratge idíl·lic es un plaer, però si centenars de persones fan el mateix, i a la mateixa hora, pot ser horrible.

És ben cert... Els turistes van on va tothom.

L’Escalada és una activitat encara poc popular per rebre un allau de practicants. Una manera de protegir-la és deixar-la només accessible per una minoria.

Per el que vulgui seguretat i certesa, ja existeix un esport que es diu Escalada esportiva.Fissura del 1er llarg